mellandagar


Julen börjar vara över, chokladen börjar vara slut och träningen borde ta fart igen. Det fick den göra idag också, for först en stund på gymmet, där var Sara och Sabina, hade tänkt skippa Zumban pga. min förkylning, men fick tänka om. Det blev en skön danstimme med tjejorna + att Sofie kom också, sen sprang jag på rullbandet en stund för att lugna ner mig, SÅ skönt.

Imorgon blir det att Kållby från morgon för att hämta Johanna och köra vidare mot lepplax. Vi ska ha Skridsko-, pulka-, snowboard dag och vara ute med Joel och Paul samt deras syskonbarn. Ska bli kul! Sen blir det arbete för min del, och dagen efter det kör jag och J mot Vasa för att tömma och städa min lägenhet, efter det är det nyårsafton och den är fortfarande oplanerad, åtminståne blir den lugn!

Nu ska jag läsa lite i boken Pojken som överlevde boken och sen sova så jag orkar upp i morgon!
Natt gott folk :)

ute faller julesnö


"Jaaag säger gomorron till dig, hejhej!" en som just hade vaknat ringde och sjöng min favorit dagissång åt mig just :) Det är en skön julaftonsmorgon, massor med snö ute, det är något man önskar varje år, snö på julafton, och nu är det det, lössnö i massor! Tro att jag är glad :) Har just duschat och ätit morgonmål. Ska torka håret nu och ställa mig i ordning, köra mot lepplax, hämta upp min bättre hälft och fara via stallet för att hälsa god jul åt two socks, och sen ti fammos och hälsa på. Det där med stallet vet Joel inte om ännu, så det blir nog inget långvarigt besök ;)

Jag vaknade tidigt i morse, helt av mig själv. Vet inte var felet sitter men det känns helt okej! lite trött är jag nu men kanske hinner sova lite ännu under dagen.. de sko man ju tro! lepplax, stallet, fammos, julmat hemma, jultomte hemma, jultomte vid danni&marttis (min styvsysters), hem, lepplax, hem? kyrkan.. jiiihoo...

Ute faller julesnö, hoppas inte det blir tö
vackra flingor faller ner, de blir bara fler och fler
vackra flingor faller, lyser som kristaller

(en till favorit bland dagissångerna ;))

GOD JUL ALLA :)


händelserikt

time for update.

Har en händelserik helg bakom mig. Fredagen kan beskrivas som arbetsdag. Närmare bestämt 16 timmar, först på praktiken och sen vid kära mcdonald's. Lördagen blev tidig väckning, stallvistelse med bästa sofie som jag inte sett på ett tag igen, och som tagit jullov för att vara hemma med mig&hästarna ett tag. Efter det for vi till FC och träna tillsammans med Joel och Paul, och sen blev det hem och duscha för att hinna till Joels firma julfest, efter det hade hela hopen med syskon och syskonbarn till Joel kommit hem från jordens alla hörn för att fira jul, många nya människor att lära känna, och oj vad många barn. Jag tycker om dem allihopa och ser framemot att få lära känna dem! Efter det jobb igen, till kl 4 på natten. 

Söndagen fortsatte vi med att fira Stina och Weslies förlovning. Weslie, som är från USA då, tyckte om mitt namn och att det lät spanskt :P måste säga att han är den första engelsktalande som uttalat mitt namn så bra. Förälskad blev jag (igen) på kalaset också, där var Ivar, sötaste pojke jag nånsin sett. Tyvärr tyckte inte hans mamma Mikaela, Joels syster, att jag skulle ta hem honom. Vi ska iallafall åka pulka med alla barnen nångång under jullovet, det ser jag framemot, så lovade mamman att jag kan få ta honom när han är jobbig, men det tror jag int att han kan va, men man får ju hoppas då :)

Har varit hemma från praktiken idag när jag hade lite stegring igårkväll och har blivit jätteförkyld. Vill inte vara orsaken till att något barn är sjuk på julafton, så mycket som de alla ser framemot det.. Väntar nu på att min sjukling Joel ska komma hit och vara sjuk tillsammans med mig, han har ont i ryggen, var egentligen meningen att jag skulle fara dit men vi ändrade på det, tur va det, för jag är så trött så jag tror jag ställer mig i säng snart.

Har hänt en hel del annat också, men tror det blir att fortsätta läsa "pojken som överlevde" istället. Hemskt, och ändå intressant att läsa, man får mera intresse för det man studerar och vet att det är det man vill arbeta med.

Godnait.

stress, stress, stress


Oj vad det är länge sen jag skrivit något hit nu igen. Jag har haft fullt upp de senaste veckorna, alla i min närhet har nog fått uppleva en janina med väldigt kort stubin och argsinthet som inte har gått över i första taget, pga av stress. Jag har haft två tenter att skriva, skulle ha behövt handla julklappar, ha program för dagisbarnen där jag är på praktik, m.m. Har en julklapp färdig, det är Joels, resten är kvar - och det är inte så lite. Men nu är första hemtenten inlämnad iallafall, den andra är på gång som bäst, skriver bara blogg och spelar lite blitz emellan ;)

Träningen har också kommit igång igen, tack för det. Där har en stor del av min argsinthet och stress försvunnit. Resten har min kära häst tagit hand om. Förstår det ännu inte själv, fastän jag upplevt det så många gånger, men hur arg och stressad man än är när man kommer till stallet går det över på en gång. Dessutom har jag och Two Socks en så bra relation just nu, när jag kan vara hos honom varje dag. Jag ropar på honom när jag kommer och då kommer han till stängslet, sen kan jag ha honom lös för han följer mig, trots att vi går förbi höbalar på vägen.. Är så stolt över min guldklimp! den största kärleken av alla

dessutom skötte jag en bebis hela helgen - en hundvalp som kom ända från Norge till Helsingfors, dit jag hämtade hem honom på tåget och hade honom hos mig i 3 dagar. Kan säga att jag konstaterade hur lätt det var att sköta dagisbarn, och hur skönt det är att sova hela nätter... fast söt var hon :)

Nu ska jag fortsätta med min tent, skippar gymmet ikväll och far till lepplax och sköter om min invalid till pojkvän istället. Han har så ont i ryggen så han knappt kan komma upp ur sängen :(  Så ska jag via kållby och min andra älskling också, helst ska tenten vara klar innan det, så hejdådå :)

JESS!


JESS!JESS!JESS!JESS! så lät de får nån minut sen från min bättre hälft, fråga var felet är, vad han ropar om, och såg att det handla om att han hitta de godisar han ville ha i vår godisskål :D nu kom det "nu e di slut.. neee" kan int annat än skratta, skön typ dehär ;)

vi är vid öja villan, har datorn med i hopp om att få gjort något åt mina hemtenter, förhoppningar är inte så höga men. Har gjort jättegodmat, J påstod att det var godare än något han någonsin ätit, på restaurang också, rätt så bra betyg alltså ;) Vi har tänkt baka pepparkakor ännu ikväll, får se hur det blir med det när vi blev så mätta och trötta av maten och matlagningen.

Ska krama han nu så han slutar sura, hoppas ni har en lika bra lördagkväll som vi :)


RSS 2.0