praktik&lillajul

Trött, det är bara förnamnet på mig just nu. Efter "bara" 6 timmar på dagis idag, min första dag på min första praktik, är jag dödstrött. Ljudnivån är hög, mycket spring att hålla koll på, mycket på och avklädnad, en del tårar för att skorna inte sitter rätt, en del som vill bestämma själva. osv. osv. För att lugna ner mig efter denna hektiska dag, for jag en sväng till Joels med honom och Paul som hämta mig, och sen till stallet. TUR de finns!

PÅ TAL OM DET, finns helt säkert ingen som hade en lika underbar lillajul som jag hade. Jag och min bästa J åkte iväg till Öjavillan för att fira lillajul för oss själva när både K&J och J&N svek oss. Jag mådde int bra, så J tyckte jag skulle vila en stund och se om det blev bättre, efter en stund for jag upp och då var facklor tända på bryggan, runt villan och överallt både inomhus och utomhus, "stjärnhimlen" inomhus var på, ingenting annat, julmusik i hela villan, världens julfeelis, en söt en som hade dukat jättefint, gjort eld i spisen, lagat världens godaste mat och var sådär allmänt otroligt härlig.. Jag trodde knappt jag levde och att det var på riktigt, SÅ bra var det. Världens finaste människa, och min Joel <3


impuls


Impulsiv. Det är mest beskrivande idag. Ännu femtiden var jag på väg till kokkola ikväll för att hälsa på vid ett ställe som vill ha Two Socks på foder, halv 7 satt jag på tåget mot helsingfors med min bästa vän bredvid. Nu är vi framme, senast torsdag är vi tillbaka i jeppis, men det ser vi. Vad är nu bättre än att ha en egen (blivande) sjuksköterska som sköter om en när man är sjukskriven?! ;) Dessutom borde jag ha tid att göra lite skolarbeten när hon är i skolan, och kanske handla lite julklappar.. :)

Min bästa J kom hem från Portugal igår, det var bästa som hänt på länge! Vi hade jätteroligt nästan hela natten, sen for han i jobb på kvällsskifte, och väntade sig att jag skulle vara hemmas hos han när han sluta. Istället hade han ett meddelande där det stod att jag for ti hesa. Tur han förstår allt ;)

Nu börjar jag vilja gäspa, då ska jag nog sova snart, för gäspa kan jag inte med min hals ännu :P
Avslutar med en vacker bild av mig och bästa K när vi hade tråkigt på tågresan hit :)



Kata och jag +100kg.

operationen över

Operationen gick inte riktigt som planerat med infektioner hit och dit. Antibiotikakuren är ännu inte över, och inte heller det regelbundna intaget av värkmedecin av det starkare slaget. Och ändå har jag ont i halsen. Det är en liten "rutinoperation" att ta bort tonsillerna, men för den delen betyder det inte att man inte har förskräckligt ont. För första gången vet jag vad det betyder att ha ont, och att vara sjuk, på riktigt. Man ska vara glad att man är frisk.

Mycket bättre har det iallafall blivit, fastän jag fortfarande har så ont att jag knappt kan äta. Igår gick det bättre, idag går det knappt alls. Jag är sjukskriven och ska ta det lungt en vecka ännu, skönt. Kvällen har jag ännu oplanerad, K är hemma så kanske blir det något med henne om inte J tar upp hela hennes kväll, kanske något med M om hon får tråkigt. Egentligen vill jag bara sova, men mamma och G har gäster, högljudda såna, som dessutom ska sova i min säng i natt.

Imorgon kommer min bästa vän hem från Portugal. Jag saknar honom. När vi sa hejdå låg jag på sjukhuset och spydde nästan direkt jag rörde mig, hoppas det blir trevligare imorgon :D

nu ska jag söka mig mot stan och köpa mera värkmedecin. Ha en trevlig helg!

operation


Här sitter jag och äter godis bara för att jag f.o.m kl 3 i natt inte ska äta på ca en vecka. Det är inte en ny diet, jag ska opereras i halsen och ta bort halsmandlarna om ca 8 timmar. Känns bra, trots att jag är nervös. Det är ju inte bara en vecka jag dragits med min tjocka hals, halsmandlarna är så stora att dom nästan tar i hop. Sjuksköterskan idag sa att det låter som att jag har potatisar i halsen. Det är så det känns också. Tänk vad roligt det ska bli att kunna svälja tabletter utan att dela dem i tusen delar, att kunna äta bröd och sånt utan att dricka 10 liter vatten för att få ner det och att slippa vakna av att halsen låter när man somnar!  Dessutom tror jag hårt på att det är nu jag ska bli bra på att sjunga ;)

Min lilla vän Joel har kvällskifte och är på jobb, sen kommer han hit och ser på film med mig hela natten och kör mig till sjukhuset imorgon. Kanske vi sover lite också, jag hade tänkt vara vaken när jag ändå ska sova hela dagen imorgon, men jag är så trött nu. Har varit till stallet och hälsat på min vackraste andra hälft. Han tar fina steg nu, sträcker på sig. Skönt att se! har två inbokade besök av möjliga fodervärdar, vill inte lämna bort honom, men det är antagligen bäst i längden. Det är tungt att vara utan pengar hela tiden också, och dessutom räcker min tid inte till, det skär i hjärtat varje söndag när jag lämnar honom och kör till vasa , och det märks också på honom, att vi inte har samma relation hela tiden. Jag hoppas och tror på att när jag har färdigt studerat och rest allt jag vill, ska kunna ta tillbaka honom en dag och ha honom hos mig resten av hans liv <3


Ni ska ha det bra gott folk, ifall att jag dör på operationsbordet imorgon ;)


träningträning


Jag borde göra annat än att sitta här, men jag inbillar mig att jag ändå inte hinner göra något vettigt före jag och Sabina ska i väg och träna kl 18.30.  Hela den här veckan har inte gått ut på något annat, igår blev det 3 timmar, 2 timmar på gymmet och sen ett MYCKET svettigt och tungt Afro Power Dance pass, men roligt var det. Robban var med oss också, inte på dansen, men annars. Han blev också frälst av vårt gym, förvånar inte mig om han flyttar till vasa bara för det ;) Sen for vi (jag, R och S) hem och duscha och sen till ABC en sväng, en heelt rolig kväll :)

Idag blir det endera gymmet och Vibratrim, eller Body combat och Vibratrim. Har så ont i ryggen sen dansen igår så kan vara att vi skippar bc idag. Imorgon gym och infrabastu vid ladyline, sen kör vi hemåt. :)

Kom idag på att jag blir opererad nästa vecka, och att jag är nervös =/

nu sabinas och gymmet! ha de bra!

träning på g


En stund sedan ni blivit uppdaterade om mitt händelserika liv nu igen, ska försöka göra något åt saken ;)

Är sådär skönt trött nu efter ett tungt men roligt Body Combat pass. Har skaffat gymkort till Finlands största gym, dvs. wasa sports club. Det är så roligt, fint, mysigt och många, många olika salar och maskiner att man vill bo där. Därför gör jag och S det också i princip, det finns så många pass vi vill på, och allt för få dagar i veckan.
Men det bästa är nog nästan de supersköna massagefotöljerna, med egen tv, som vi sitter i ungefär lika länge som vi tränat efter varje gång :D

Förövrigt har den senaste helgen mest gått ut på arbete. Kom hem 4 på fredagseftermiddagen, efter att ha skrivit vår första tent (socialvård) och jag har faktist inte en aning om hur det gick. 5 for jag i arbete, sluta 1, och börja 10 följande morgon. Det har mest handlat om arbete alltså. På halloween kvällen såg jag och J en skräckfilm och jag menade dö ungefär 74976340284 gånger. Så hemsk var den! Söndagen blev slappdag, men lite lek med Lotta och J senare på kvällen :)

Mer har jag inte att komma med för tillfället, är så trött så jag ska sova nu. Har en "lång" dag imorgon, 3 timmar i skolan, ska och se på en lägenhet, förhoppningsvis träffa Robban som är i vasa på jobb, och sen och gymma, efter det på Afro power dance.. SÅ. Gonatt! :)

RSS 2.0