blåst


Varför fortsätter vintervädret här när det är vår all annanstans? min moster i göteborg har löv på träden, i helsingfors går K med sommarkläder utan att frysa och samma sak gör de i åbo. Här är det snö på marken och blåser jättekallt. Jag skulle byta ringar på bilen idag, hinner inte mera före jag och G ska till stallet, bara för att jag väntat på att solen ska kika fram före jag gör det! nåväl, kanske mindre folk på marknaden idag då = mindre folk vid mäccen. Blir väl en jobbig arbetsdag..
Men, först ska jag och bästaste G ut på långpromenad med bästaste TS och B, de bästaste i heela världen :)

tidsfördriv


jag börjar bli alltför aktiv här nu tycker jag :P Hade väntat mig att få mitt klädpaket på posten idag men nehej då.
hoppas iallafall att jag inte behöver vänta längre än tills i morgon. Hade inplanerat att cykla till stan, via mitt loppisbord och via sportis ett varv, men när jag hämtade posten i min tjockaste vinterjacka frös jag nästan ihjäl så jag bestämde mig för att göra de senare idag, när mamma kommit hem med bilen :) Då blir det också en sväng till bästaste i världen, till kållby och Two Socks alltså :) sen har vi ju body combat ikväll också, tur att man inte är ledig ens när man är ledig från jobbet!
men nu blir jag rastlös här hemma, tror det blir att cykla till stan ändå, får väl upp värmen ;)

lite depp idag

Nån med 100 € extra på konto som de vill bli av med? jag tar gärna emot, vill till helsingfors och umgås med favorit K,
tar gärna Two Socks med. Här vill jag inte vara längre. Det är jobbigt.
Har just varit ut å powerwalkat med B, är här och fördriver tiden tills det är dags att cykla i väg till jobbet, har close idag.
jag håller för tillfället på att städa ur dåliga tankar ur mitt huvud, det lyckas ganska bra när jag är ute, men så fort man kommer hit och inte gör ngt vettigt kommer de fram igen. Därför är jag kanske en liten muskelknutte när ni ser mig nästa gång ;)
Jag vill till stallet nu! men är utan bil. Mamma sa just att jag borde få bo nånstans där jag kan ha hästen bakom husknuten.
Så sant så. Det är det enda som alltid får mig glad, som alltid kan göra att jag mår bra, fast vad annat som snurrar i huvudet. Det spelar ingen roll vad som skulle hända, så skulle han göra att jag mår bra ändå. Så fin och bra är han.
Jag ser tom. framemot att få jobba, då hinner man inte fundera så mkt heller. Nu ska jag ge upp här också.


skön väckning

Jag vaknade efter en powernap och såg att klockan va strax bodyattack dags, så halvsovandes släpade jag mig i väg till sportis gym, sådär halvmedveten om det jag hört om body attack passet, att det är mycket tyngre än allt annat. OKEJ, nåmen så farligt kan det väl ändå int vara! kanske det inte var det heller, om jag skulle ha ätit och varit vaken, men ja, vaknade gjorde jag iallafall, och nu är jag trött igen. Trött i huvudet är jag också, 3 timmars lång diskussion med L får igång tankeverksamheten!  Har varit med mitt finaste ägg idag också, Two Socks alltså. Han var glad att se mig, kom emot mig och jag tog inte fast honom för han följde efter mig - ända tills vi skulle gå förbi höhäcken, då fastnade han av någon anledning :) sen for vi på ridplanen och spelade fotboll, jag med fötterna han med nosen, tror ni ja skratta nå åt sötto mitt?:D
sen sko vi fa ti ängen å hopp över dike, va no sådär si och så om han sko våg hopp över nå, ti sist kom han med ett jätteskutt :D då fick han säkert vårkänslor, för han sprang runtomkring där som galen och sen när jag skulle ha honom att backa stegrade han sig, ja han var fin då men sånt ska vi nog inte börja med :)

nu ska jag gö nåt skoj och sen sova.
saknar G <3

nattblogg


Har haft tre jobbiga arbetsskift i sträck nu, stress kan man säga, så när jag idag, efter det absolut värsta skiftet när hela stället såg ut som katastrof när vi stängde och vi slapp hem 2 timmar senare än väntat och fick dessutom stänga tidigare pga det blev mer kunder än vi klarade av, för lite personal. JA NI FATTAR, desperat mening.
SÅ, efter att vi fick sluta hämtade jag upp favorit K för diskussion, vi for till stallet för att lugna ner oss, trots att kl. var halv 2 på natten. Var tydligen en stor fågel ovan oss i skogen när vi var på hästjakt, den skrämde hästarna så de kom i full galopp näramre och närmare oss och vi såg absolut ingenting och de skulle inte ha sett oss så vi ställde oss intill två trän så de inte kunde springa över oss, men läskit var det iallafall! Sen fick jag umgås med min fina och lugna ner mig ordentligt.
bra att få diskutera och sen lugna ner sig med bästa i världen :)

MEN, jag har sovit 4 timmar den här helgen och jobbat nästan 30 så jag ska sova nu.
hoppas det är fint väder i morgon.


it's just a horse


Träningsdagen närmar sig, börjar bli lite nervös! Vi är ju inte i bra ridkondition någon av oss, har ju inte ridit regelbundet alls sen han kom ens. Har ju inte ens fått en sadel införskaffad, men den e högst på önskelistan och så fort jag har pengar kommer jag att köpa en bomfri sadel åt oss. Ja, jag pratar förstås om Two socks och våra träningar :) På tal om att indian och ranchlivs drömmarna bara kommer närmare, i mitt förra inlägg, så har jag börjat planera hösten. Om det inte blir studier blir det USA eller kanada, finns ingenting annat. Det ligger liksom för nära på nu, i mina tankar nästan hela tiden så det kommer att ske, snaaart :) läser om Jörgen Schwartz nu, han är också en av dem, förebilderna :D ihii ja blir galen snart.
 Det märks att sommaren närmar sig. Var i jobb igår och vi hade ungefär 3 gånger mer kunder än en vanlig tisdagkväll. Får se hur det går idag, det är onsdag, hoppas vi slipper hem före 01 iallafall, har man det som mål borde man inte bli besviken. Dessutom håller det på och kommer upp tulpaner i vår trädgård, men fortfarande är det mera vitt än grönt.
Men det menar de ju att försvinner under påsken :) skönt med vår, utan tvivel den bästa årstiden! Hela tiden han man villtillstallet-känslan :D att få vara ute alltså :)

nu blir det att fara ut å spring en stund före G kommer hem, Mea sitter brevid mig och gråter :)




det här som ingen förstår, men som är en beskrivning av mig;

From time to time, people tell me, "Lighten up, it's just a horse," or "Thats a lot of money for just a horse."
They don't understand the distance travled, the time spent or the cost involved for"just a horse."
Some of my proudest moments have come about with "just a horse."
Many hours have passed when my only companion was "just a horse." But I did not once feel slighted.
Some of my saddest moments have been brought about by "just a horse."
In those days of darkness, the gentle touch of "just a horse' gave me comfort and reason to overcome the day.
If you think it's "just a horse," then you probally understand phrases like "just a friend," "just a sunrise," or "just a promise."
"Just a horse" brings into my life the very essence of friendship, trust, and pure unbridled joy.
"Just a horse" brings out the compassion and patience that make me a better person.
Because of "just a horse" I will rise early, work hard, and look longinly to the future.
So for me and folks like me, it's not "just a horse" but an embodiment of all the hopes and dreams of the future... the fond memories of the past... and the pure joy of the moment.
"Just a horse" brings out what's good in me and diverts my thoughts away from myself and the worries of the day.
I hope that someday they can understand it's not "just a horse." but the thing that gives me humanity... and keeps me from being..."just a person."

Anonymous
w.c.









RSS 2.0