min framtid


Jag gör inte mycket annat än arbetar nuförtiden så mycket har jag inte att komma med.
Jag har sökt sommarjobb, jag har ansökt till skolor; helsingfors universitet på husdjursvetenskap, veterinärmedecin(lyckatill!) och psykologi,  arcada till socionom, novia socionom och åbo psykologi.
Igår hade jag och Guy date med Lasse Brunell, en människa man kan lyssna på i timtal, det gjorde vi också,
närmare bestämt nästan 4 timmar. Otroliga funderingar, får igång tankeverksamheten! han har föreäsningar så gott som varenda dag också. smart en..
Idag jobbar jag förstås igen, close, dvs, 16-24. har tänkt hinna göra nånting före jag ska i väg dit,
så nu väntar en joggingrunda, sen kommer väl bästastebästa G hem och då blir det väl nåt skoj med honom.
Brukar bli "schoovaaa" eller fotboll eller skidskytte, men idag fick jag nya Luckyrider tidningen i brevlådan och läste om Katrin, hon blev den fjärde att ta en plats i mitt liv som förebild. DET livet vill jag leva. Alla de andra tre har också liv jag vill leva, som liknar hennes. Känns så starkt i hela kroppen att det är det där jag vill. Därför tror jag bestämt att jag och Guy ägnar oss åt funderingar kring det där idag, han kommer ändå inte få tyst på mig :) läs på www.ursprungskallan.se

Men först ut å springa alltså.

uppdatering

Jamen det går väl bra med mitt blogguppdaterande! - nej inte så värst men jag har inte gett upp än.
skyller dels på att jag inte har allt på klart med den här bloggsidan ännu. Nåväl, hemkomna från en helt otroligt skön resa till Lappland är vi, jag och G då. Vi gjorde precis vad vi kände för varenda dag, var verkligen nyttigt för oss båda att ta det lungt en vecka och skita i allt och alla andra ;) inget kunde ha varit bättre. Tyvärr kom vi hem också, hem till vardagen. Har fortfarande inte riktigt anpassat mig, är så förbenat trött på massa saker just nu.. Skulle behöva ta tag i saker som jag inte riktigt orkar med just nu.. men sånt är livet. 
 Har en del spännande saker att se framemot också, på långfredagen, 10.4, ska jag och two socks på får första träning :)
då åker jag och G i väg med honom till kokkola, då ska vi rida inför tränaren Lena Larsson som kommer från Sverige. Inte så många andra som håller på med westernridning och pratar svenska häromkring så får passa på nu :) ska bli jätteroligt.
 

Tror det blir sängen för mig nu, har open imorgon på jobbet, dvs. börjar 9, så ska jag och ge morot och tomat åt Katas marsvin också som jag sköter om den här helgen, och det ska jag före jobbet såå.-. dessutom blir jag ändå väckt en 12 tiden när Guy kommer hem från sin bastukväll med fotislaget.. men de e helt okej ;)

Gonatt

G's födelsedag


Börjar bli dags för ett nytt blogginlägg ifall jag ska hålla det jag lovat mig själv angående den här bloggen..
Har ju en del att berätta om så det ska nog inte vara något problem :)

Igår blev min G 28 år gammal gubbe :) Vi började kl. 3 på morgonen med att jag kokade kaffe och gjorde morgonmål åt honom, sen väckte jag honom och provade feber på honom, ändå hoppades han bara på feber för att han sko få va hem med mig hela dagen ;) men tyvärr, 35,7 visade den och av bar det av till jobbet, för mig blev det några timmars sömn ännu, tills kl. 7 när jag steg upp, diskade hos Guy och diskade här hemma (intressant, ja ja vet :D) och sen började jag baka tårta åt han :) efter otaliga misslyckanden med den kallade jag den fortfarande tårta och bar i väg med den till Guys, hoppades hela tiden den skulle falla i marken där nånstans så jag skulle slippa förklara mina misslyckande för honom.. dessvärre kom jag fram med den hel och dessbättre tyckte han den va god :) Sen for vi ti stan en sväng när varken F eller L ville komma på barnkalas just då. Då blev vi hungriga och gjorde en riktigt lyxmiddag åt oss, samt öppnade presenter, det var en glad G :) världens bästa!

kvällen avslutades på bästa sätt, och trots att denna morgon började med att vi måste säga hejdå för att vara borta från varann längsta någonsin, dvs från idag till söndagmorgon ;) så var den riktigt bra den också! Och när han kommer hem så far vi direkt till lappland i en hel vecka och då kommer vi ha det så bra :)

Nu ska jag fara i väg en sväng till stallet om jag orkar, ska först via Guys och prova feber, har ju alla mina viktigaste ägodelar där nuförtiden, där också feber termometern :P jag fryser som en gris men hoppas nog verkligen att jag bara är väldigt trött, feber är det sista jag vill ha nu! sen ska Lotta och jag äta upp hans tårta, de har vi fått lov till ;)


glädjeyra


Nu har åtminståne år 2009s stora händelse inträffat! jag har, för första gången, ridit Two Socks i terräng utan större problem! Han gallopperade genom ett dike, men det är bara bisaker, i det stora hela gick det riktigt bra :) Kanske för att vår relation och tillit till varandra är tusen gånger bättre än sist vi försökte, och det märktes, inte bara för oss, för de som såg på också! helt underbar känsla att få traska på i djupsnön i skogen, solen skiner mellan träden och en pigg häst under sig och en lika pigghäst framför sig med en god vän ovanpå :) jaa ni fatttaar :D

ja e lite upp i varv så ni ska inte bry er i sammanhanget i det jag skriver nu, det kan komma lite vasomhelst, e så glaaad :)

Men till dagens fortsättning. Ja, det är lördag, ska väl se på nå fotis G ska på, sen blir det nog att sova en stund å sen jobb!
har fortfarande lite feber men det ska nog gå bra.. nu ska ja koka lite räkor :D


med hopp om ett bättre blogginlägg nästa gång.






idag i terräng :)

nystart

Nu, när jag sitter hemma med feber och ont i magen tar jag mig tid att göra det jag länge velat göra, starta en blogg! det är ju inte första gången jag startar en, men förhoppningsvis första gången jag lyckas upprätthålla en. Som sagt är jag sjuk. Sjukskriven från jobbet för att de inte vill riskera att hela jeppis ringer om matförgiftning när de blivit smittade av mig, ja, jag har den angenämaste sjukdomen av dem alla, nämligen  magsjuka eller maginfluensa som det så vackert heter, tyvärr inte lika vackert i verkligheten, eller, inte är det så farligt egentligen men inget man vill ha till ett restaurang jobb iallafall.

En av de värsta situatuoner jag vet är när jag måste sitta hemma och veta att jag inte får göra någonting! Då vill man allt, gå ti simhallen, fara ut å springa, fa ti gymmet, skrinna, ja allt kommer jag på.. det är nog dels för att man för en gångs skull har tid nu, och dels bara tanken att man inte får göra någonting. Är nog endå nyttigt för mig att vara hemma ett par dagar utan att göra någonting, har annars allför stressig tillvaro nuförtiden..

förövrigt flyter allt på som det brukar, trivs med livet förutom att jag vill ha ett hus eller en lägenhet nära kållby att fixa med, endast för att jag saknar Two socks, hästen,  varenda dag. Om ni inte kan ge mig det nu, så går en bil ganska bra också.
ååå ja villll..

Om lite mer än en vecka åker jag och älskling G till Muonio med hans bror och familj för att vara där en vecka.
Skönt ska vi ha det, med tidiga morgonpromenader, långa dagar i backarna och skön snöskoterkörning. Vi ska även bestiga berg med snöskor på fötterna och bräderna på ryggen, vi ska sova utomhus och vi ska ha världens bästa semester tillsammans han & jag!

 På tal om resor planerar vi att åka till kanada 2 veckor i sommar, hälsa på M&S med familj som kommer flytta dit för åtminståne 3 år framåt och samtidigt se om det är något för oss, något som vi båda tror att det är! ett totalt rofyllt arbete, stiga upp 5 på morognen, rida i väg bland bergen för att fixa något staket eller kolla någon vattenpump 50 km bort, till häst, valla några kor, flytta dem med hjälp av hästar och hundar och allt utan någon sorts stress...  Är helt övertygad om att det är det liv jag var född till att leva, hoppas det är så för favorit G också, bara att han inte vet om det 'än ;)

Dessutom har han födelesedag 12 mars, därför jobbar mina geniknölar för fullt för tillfället. Förslag på födelsedagsfirande som inte är för äckelromantiskt? mottages gärna.



för att det ska finnas en chans att någon vill fortsätta läsa min rådderier ska jag sluta nu för idag, G kommer snart hem från jobb och då ska han ta hand om mig och vi ska se film, finns ju positiva saker med att vara sjuk också ;)


en lycklig älskling förra sommaren! foto: jenny sulkakoski


RSS 2.0