nothing's enough


skoldag från 9.15 - 9.45 ungefär, mycket ansträngande, det var meningen att vi skulle förbereda vårt kommande modularbete men eftersom vi är så i början tänkte vi att vi lika gärna kan fundera på det på egen hand hemma och diskutera mera på torsdag istället. Vackert så.

Det börjar definitivt bli höst ute. Jag har hela tiden julfeelis nästan och blev riktigt glad idag när vår lärare sa att vi kommer att ha jullov. Det är ju ett tag till det ännu, men iallfall. Då hinner jag jobba massor, och kanske han ha Two Socks själv iallafall. Jag hoppas på det. Vill verkligen inte lämna bort honom, det märkte jag när det blev så nära att en som lät riktigt perfekt för honom skulle komma och se på honom, då insåg jag hur svårt det skulle vara, även om det bara skulle ha varit över vintern. Jag börjar också tro att det inte är meningen att han ska flytta, hon som först skulle ta honom blev gravid, en annan fick inte den boxplats hon hade bokat åt honom, en tredjes man blev permitterad och den sista hade en kompis, vars häst behövde den lediga boxplatsen.. ska lägga ut nya annonser ännu idag, och ringa på några lediga jobb både här i vasa och hemma..

Nu ska jag göra några skolarbeten och sen fara ut å springa. Ska fara mot Smedsby och se om jag hittar till något stall. Hästsjuk som jag är efter bara 1 dag bort från min kära TS ;)






wherever you are is my home

måndagsfeelis



Tillbaka i vasa igen då. Har varit en dålig dag. Började först kl 13 så jag hann med en del där hemma i morse också, inhandlade nya löpskor så nu kan jag åtminståne inte skylla på det längre. Sen via Two Socks och sen en 3 timmar lång pedagogik lektion, med bullrande huvuvärk som fortfarande sitter i..  for ändå och träna, så fick jag två fribiljetter dit ännu.. efter det ska jag besluta mig för vilket gym jag ska välja här i vasa, men det jag såg idag var jättefint :)

Surt med måndag. Helgen har jag spenderat med Hugo helt och hållet, på söndag var vi till stallet, Hampus var med. Släppte ut min galna häst på ridplanen och där kom det många bakutsparkar och hopp hit och dit, full fart hela tiden. Löslongera honom lite för att få någon ordning på det hela, han lyssnade bra på allt utom kommandot för att stanna :P H hade med kameran, blev en del fina bilder :)

Har en lugn skolvecka framför mig, men ganska många ogjorda skolarbeten också så det är helt på sin plats.
På fredag åker mamma till brasilien i 2,5 vecka, hon ska på healingresa till "john of god", tror jag är mer orolig för hur hon ska klara att resa ensam än vad hon var för att jag skulle göra det när jag for till spanien :P men säkert går det bra. Det bästa av allt är att Berta ska bo hos mig under tiden :)

Jag vill att någon ska massera min nacke nu!! jag är så spänd och det är antagligen därför jag har sån huvudvärk.. Så vill jag sova, är jättetrött. Tror det blir natt redan nu, efter att jag lagt upp några bilder från igår :)




Äkta kärlek, finns inget som e viktigare för mig <3




 
En liten Hampus som e nöjd å glad :D


Full fart!




Jag och Hugo :D <3

hemhemma


Äntligen hemma i Larsmo! Hamnade i jobb igårkväll 4 timmar, men både före och efter det var det H och Two Socks för hela slanten. En stund satt jag hemma hos S som kom hem med mig från vasa och kollade ut genom fönstret på snygga pojkar som asfalterade utanför hennes hus ;) Jobbet gick bra också, det är så konstigt, jag förstår inte själv ens varför och hur man kan tycka att något så enformigt och stressigt som att jobba på mäcken kan vara så ROLIGT :D jag kommer aldrig att sluta, mina arbetskompisar är bäst i hela världen <3 och det är faktist ett roligt jobb också, tro det eller ej ;)

Efter jobbet for jag hem på en snabbvisit och sen raka vägen till det bästa som finns, nämligen Two Socks. Han var så glad att se mig och jag var ännu gladare, jag kramade honom säkert hundra gånger från alla håll och kanter! sen var lepplax nästa destination, där var det en trött en men de vara int så länge så full med energi som jag var. Vi hälsade på Two Socks igen, sen var det lepplax som gällde resten av kvällen, vi hade väldigt mycket att prata om och sista gången jag såg på klockan var den halv 5, och kl. 7 for jag till stallet för att släppa ut pållarna, tog two socks på ridplanen och han sprang runt och sparkade bakut som galen! for sen ut i terräng och gå med honom, man borde vara vaken den tiden varje dag tycker jag. Var riktigt härligt.  Sen hann jag gå in genom dörren här hemma när bästa J ringer från mäcken.. av bar det av till jobbet då, för att ha Drive-in skolning åt Linh. Har alltså inte sovit inatt. Tänker göra det nu, när H ändå är på bastukväll med sina killar. trevlig lördagkväll gott folk!


wbn

Wasa by night gick förbi igårkväll. Stressade hem från skolan, ställde mig i ordning och for hem till Malena, Frank och Kim för att hämta Malena, Kim följde också med till Sabinas(&saras och annelies), och där var det massa folk och full rulle. Jag och M var nog de enda nyktra i sällskapet, men det skulle nog ingen ha märkt. Kul hade vi, ända tills folket begav sig av till Ollis och Fontana, Jag och M skippade köandet och for hem istället, efter en lång diskussion om det vi har gemensamt, sen visste vi inte om vi skulle skratta eller gråta, vem är mer idiotisk egentligen, han eller vi som är så blåögda?

Förutom det konstaterade vi att om vasas 'studieliv' inte har mer att erbjuda än att vara full och springa runt på stan så kan vi skippa det. Konstigt att man ändå beger sig ut på alla dessa evenemang IFALL ATT man skulle uppleva det så jätteroliga alla pratar om, men jag ger nog upp snart. Det känns så meningslöst bara.

Vad är det för dag i morgon då? Jo, det är HUGODAG! fredag alltså, vilket betyder hemhem och leka med Hugo och Hampus, Berta och framförallt Two Socks! hans boxvila skulle vara 3-4 veckor, det är 3 nu, så är han bra kanske jag kan börja skrittmotionera honom lite. Han som knappast har så mycket energi nu att han skulle springa som en galning om han bara slapp och göra det nånstans. Hoppas innerligt att han ska vara helt bra!

Idag har vi haft en kort skoldag, endast 3 timmar. Pedagogik var det sista jag trodde jag skulle tycka om, och första lektionen hoppades jag också att skulle vara den sista jag deltog i, men nej, dagens 3 timmar pedagogik var mycket givande, vi diskuterade vad man har i "bagaget" som har format oss som människor och hur olika generationer har blivi uppfostade, hur man ska fostra osv. Det får igång tankeverksamheten! Jag är så glad och tacksam för att jag beslutade mig för att ta emot den här studieplatsen trots allt, och det var ju verkligen i sista minuten, det är SÅ intressant och känns så rätt!!

Förövrigt fyller min bästaste K 20 år idag, skulle gärna ha varit hos henne i helsingfors, men vi får fira nästa gång vi ses istället. Vilket jag hoppas är snart.  :)


flyktingförläggningen i Oravais


Det är höst i vasa idag, det regnar och blåser. Steg inte upp förrän kl 9 i morse, samtidigt som min första lektion började. Kände mig fortfarande sjuk så först när M ringde halv 12 tiden for jag till skolan för att köra direkt till Oravais flyktingförläggning på studiebesök. Jag är fortfarande tagen av det besöket. När vi kom in satt några utlänningar där utanför, och när vi gick ut såg jag på dem med helt andra ögon.

Det är få som talar sanning om de säger att de inte har några fördomar mot utlänningar, det har nog nästan allihopa till en viss grad. Jag är inget undantag. Inte att jag inte tycker att de får vara här, men nog har jag alltid mer eller mindre dragit mig undan dem. Det är konstigt att man aldrig tänkt på, att de kanske inte ens vill vara här, de är faktist ofta förföljda, vi fick veta att de som kommer till förläggningarna i Oravais och Jakobstad, kommer för att de helt enkelt inte kan stanna i sitt hemland. Det var här jag blev säker på att jag valt rätt utbildning, säker på att det är för såna här saker jag vill jobba. För samhällets baksidor.

Handledaren som berättade om förläggningen hade många historier. Den ena mer breath-taking än den andra. Man förstår inte att sånt där händer, att människor med sådana händelser i bagaget bara bor några kilometer från mig! att de människor man möter på stan kan ha upplevt såna saker som man inte ens kan föreställa sig. Att ha tvingats lämna all den sociala trygghet man har, med familj och såna som står en nära, för att bege sig ut i något totalt okänt, och TVINGAS ut, i hopp om en bättre framtid. Och inte för sin egen skull, utan för sin familjs skull. Tron och hoppet är det enda de har. En kristen tjej berättade att utan sin tro skulle hon aldrig ha överlevt, och alla de som kommer dit har en stark tro. Det är överlag de starkaste som sänds i väg, de med starkaste självförtroendet och de som klarar att ta sig fram bäst. Säkert därifrån våra fördomar tagit sin början också. De som kommer är vana att ta sig fram genom att slåss, de har starka personligheter och de är starka som människor. Någon som nångång funderat varför ofta invandrare är bra på att springa, på fotboll osv? just därför.
De bara plockar medaljer och pokaler på flyktingförläggningen. Sen är det inte mycket mer än det de äger.

Tror nog att ingen i min klass vara oberörd. Jag S & M diskuterade inget annat på vägen till ett ålderdomshem som också var i Oravais, och diskussionen fortsatte hela vägen tillbaka till vasa. Minns nästan inget av vad de sa vid ålderdomshemmet, man var verkligen tagen. Och lite stolt var jag, när det faktist varit min idé att vi skulle besöka förläggningen ;)

Jag har lärt mig mycket idag, och dragit två slutsatser. Den ena är att man ska tänka lite mer, man ska inte ha fördomar. Ja, jag vet att det är något man brukar säga men jag förstår innerbörden på ett annat sätt idag. Det andra är att jag kommer att ge det ett helhjärtat försök. Och det handlar inte om det här, vad det handlar om får ni spekulera i. ;)

Förövrigt har jag en lugn hemmakväll för mig själv idag också, har lagat mat och diskat - dit for min ork idag.
Febern är fortfarande närvarande. Imorgon händer det i vasa, det är vasa by night. Hela jeppis är tydligen på väg hit, och i smyg hoppas jag att jag är sjuk då, så jag slipper springa på stan.. visst skulle det vara roligt att fara ut och träffa kompisar, men ja..  min bästa H kommer ju ändå inte. Han är på talko och bygger Kållby bönehus på kvällarna den här veckan. Jag saknar honom. Jag saknar Two Socks. Jag saknar K, fastän hon var hemma i helgen, känns som att vi inte hann med något alls nästan. Får väl snart börja acceptera att jag delar henne med J nu. och så en annan också...

Det är så mycket jag vill skriva ännu men jag ska skona er.
fortsätter en annan dag ;)

Casting Crowns - Praise you in this storm,
lugn och skön låt gonatt-låt, nu soovaa :D


saa du sjuk?


jag är trött som tusen, har haft huvudvärk hela dagen och fryser som en gris. Ja, jag tror också att jag har feber. Dessvärre har jag ingen feber termometer här i min vasalya, fast kanske lika bra det. Man orkar alltid lite mer om man inte är säker på om man har feber eller inte.

Jag hade planerat in många och långa joggingturer och gympass den här veckan, men här ligger jag i min säng och väntar på att täcket ska bli varmt. Så minns jag det K sa om att ha datorn i sängen - den värmer iaf bra när man är sjuk, så sant så. Börjar bli trött på min 'vila', först var jag sjuk, sen flyttade jag och sa upp mitt sportisgym kort, sen skulle jag opereras och blev sjuk igen.. jag har överloppsenergi mest hela tiden, och jag vill bli frisk!!

Fick tvinga mig själv upp ur sängen i morse, och det är inte likt mig. Av bar det av till skolan iallafall, har varit en riktigt tråkig skoldag, på svenska lektionen gick vi egenom hur man skriver lärdomsprov, hallå, det är 3,5 år till det?! sen handla och laga mat. Nyttig som jag skulle vara blev det potatis och fisk, med tydligen var inte mina matlagninskunskaper det jag trodde att de var, så en av anledningarna till att jag fryser kan vara att jag vädrat ut all rök som dök upp här mitt i att jag höll på att svara på ett mejl, och lagt det att jag höll på att laga mat lite väl långt i bakhuvudet. Nåja, ingen skada skedd, svart fisk går väl det också. Tur att jag inte hunnit skaffa brandvarnare ännu..




Ta hand om er!



socialvårdslagen hit och dit


Oj vad jag är trött på lagtexter! Det är så komplicerat och invecklat skrivet så man får läsa dem 4982 gånger innan man förstår något av det. Tror ni då jag tycker det är sådär jätteroligt att skriva ett arbete om hemservicen och dess lagar?!? nej, det gör jag inte. Speciellt inte när jag har stegring och känner mig allmänt tung i huvudet.

Stegring ja, där hade vi orsaken till att jag inte blev opererad imorgon heller som det var planerat. Jag blev bokstavligt talat jagad ut ur sjukhuset, de misstänkte svininfluensa direkt, och då kunde jag ju inte vara på avdelning 3 med en massa nyopererade patienter. Förstås, hur kom jag inte och tänka på det, det är ju klart jag har svininfluensa!!

Nåja, operationen framskjuten igen då, skulle gärna få den överstökad snart. Men dessbättre får jag väl njuta av gott sällskap i helgen, istället för att ligga på sjukhus. Bästa K kommer hem, förhoppningsvis hittar vi på något skoj på tumis, eller så kanske pojkarna får vara med. Det visar sig. :) Bästaste J som numera heter Hugo har delat många fina stunder med mig på senaste tiden, närmare bestämt har vi umgåtts varje dag jag varit hemma från vasa, och ibland har han varit där också. Igår lekte vi med hampus, tittade på stjärnor och planerade lite saker, det handlar om australien, canada, lappland. Mest ser jag framemot lappland, vi ska cykla dit, lämna cyklarna och vandra fjäll upp och fjäll ner, med tältet på ryggen ;) Ikväll ska vi skruva min bil, kul ju :D hoppas den håller i hop till vasa då iallafall. Och gärna hem också.

Nu ska jag föröska få mig huvud att klarna lite, mycket funderingar hit och dit, om vad som är rätt och vad som är fel, nytt och gammalt, vad som hör till framtiden och vad jag ska lämna här.

tack och hej


helgen


En helg är återigen förbi och det betyder att jag är tillbaka i vasa, hos mina kära alkoholist grannar samt alla utlänningar som bor här. Men förhoppningsvis inte så länge till, jag var och tittade på en ny lägenhet idag, en enrummare, nyrenoverad och helt fin. Det bästa med den var ändå att det fanns ett gym i källaren, och inget dåligt sånt heller, så det skulle ju vara perfekt! dessutom var det bara 1,5 km till skolan och ca 4km till stan. Men jag ska sova på saken, det är fortfarande lite långt till centrum.

Förövrigt har jag haft en bra helg. Efter gulisintagningsfirandet trodde jag att jag var färdig med alkohol för ett tag, jag menar, det var endå första gången jag drack något på 4 månader. Men, av någon anledning blev det melody för min del också igår, och där var mina guliskompisar M och S också, så SÅ dålig behövde man inte känna sig. Kvällen avslutades tillsammans med bästaste J, och söndagen fortsatte med densamma med kyrkbesök på order av hans mamma och via L's en sväng, och sen bar det av till vasa. Tur man inte behöver vara här längre än till i morgon. Det finns för mycket där hemma att sakna.

Fodervärdssökandet åt Two Socks är i full gång. Och bra går det, har några seriöst intresserade. Förhoppningsvis ska jag hitta ett riktigt bra hem åt honom, där man kan lita på att han har det bra. Önskar att man var miljonär och skulle kunna ha honom själv.. Han får vänta några år ännu, sen, ska vi vara tillsammans tills vi dör ;)

Nu e de dags för nukkumatti att ta över, blev inte alltför många timmars sömn förra natten.


Godnatt

uppdatering igen


Här är jag igen, åtminståne borde R vara nöjd när han får så många uppdateringar :D

Ännu en 'tung' skoldag avklarad, och vi har fått vårt första arbete. Jag och S ska göra ett grupparbete om hemservicen och dess lagar. Inte mer intressant än så. Men morgondagen har mer spännande saker i beredskap, nämligen gulisintagning. Lockar inte sådär hemskt mycket, men något måste man ju prova på iallafall. Och man blir ganska tråkmånsstämplad om man inte far på gulis... Alkohol verkar dessutom vara ett krav, om man ska stå naken på torget sååå...

Nu kom posten. Har ännu inte lärt mig att inte bli skrämd av det. Jag är van vid att gå till postlådan och hämta posten. Nåja, man vänjer väl sig. Ska aktivera mig och laga lite mat nu. Dessutom ska jag storstäda(igen), får finbesök imorgon när J slutar sitt jobb i närpes, då kommer han hit och agerar gulischaufför ;) kan det bli bättre?
Sen ska jag försöka hinna med en löprunda ikväll också, om inget annat dyker upp.



I am yours



Det finns skrämmande saker som händer nu som då, som man inte kan hitta någon naturlig förklaring på. Det har hänt massa sådana på senaste tiden för mig, och det bara fortsätter. Jag är förbluffad, otroligt glad och mest av allt tacksam.. för bara några minuter sedan prata jag med bästa L om situationen för mig just nu, med en sjuk häst, obetald hyra och stallhyra + veterinärkostnader m.m. och kände mig ganska upp och ner, visste inte varifrån jag ska ta pengar. Vi pratade en stund och sen for jag hit på datorn, for av någon anledning in på FPA's hemsida och kolla, och där stog det att de, IDAG beslutat att jag kommer få 270 e mer i månaden än vad det först var sagt..  och det är bara ett exempel, jag tackar och tar emot.

förövrigt har det varit en lugn dag här i vasa, som vanligt. Skolan började 10.15 och slutade halv 12, for hem och fixade och donade lite, handlade lite potatis, morötter, lök, ägg och frukt å sånt, i ett försök att bli nyttig och husmorisk någongång inom den närmaste framtiden. Sen for jag och E till stan för att prova på vasas nattliga studieliv. Om det inte är mer än det vi såg var det nog ingenting för mig. Jag förstår faktist inte meningen längre, med utelivet, kanske det kommer tillbaka... kanske inte.. vi var där i ca 15 minuter och sen for vi till hennes lägenhet och se, de var riktigt fin, hoppas jag hittar något liknande, lika nära stan någongång :)

Jag väntar på Fredag. Då kommer bästa J hoppeligen att vara här också. Ska med S och M och se om vi hittar nångon lämplig dansgrupp för oss då, det skulle vara så kul att få börja dansa igen! Jag saknar det.
Sen får jag åka hem till det jag tycker mest om i hela världen, det gör ont att se honom må dåligt, och ännu ondare gör det när folk säger åt mig att jag inte bryr mig och att jag gör fel. Jag gör mitt bästa och allt jag kan göra just nu. Jag gör allt för honom, han går före precis allting i mitt liv! krävs det att jag flyttar hem och avslutar mina studier för honom så kommer jag utan att tveka göra det. Jag blir så trött på folk som tror de kan rädda världen, och uttalar sig utan att veta något om situationen. SÅ TRÖTT blir jag.

Jag vill inget hellre än att vara hemma hos honom, men jag vet att det inte hjälper honom att må så mycket bättre just nu, när det inte handlar om det, det handlar om brist på aktivering, och det kan ingen hjälpa honom med just nu. Får skärpa mig och föröska lägga energi på annat än på människor som helst bara vill visa att de vet bäst.

Så är det, nu ska jag lägga huvudet på kudden och dra täcket till hakan och vänta på nukkumatti. Börjar ju redan 13:15 imorgon så bäst man börjar sova i tid.

Gonatt alla!




studieliv?


Det är lite mer än en månad sen jag skrev sist, och mitt liv har hunnit ta ett par tvärvändningar på den tiden. Two Socks är fortfarande sjuk, han har fång. Vi var till Uleåborgkliniken förra veckan, ingenting syntes på röntgen, men nu har han skor på alla fyra fötter och boxvila står på schemat för fyra veckor framåt. Igår var han galen och full med energi, och det vara bara 3e dagen....

Själv bestämde jag mig för att ta emot min studieplats, så jag är numera socionom studerande och vasabo. Har min egen lilla lya på 33 kvadratmeter och det känns som ett hem, jag trivs väldigt bra. Skolan känns rätt, allt vi ska gå egenom låter intressant och man vill inte missa något. Finns inte heller så mycket att missa. Denhär veckan har vi 1 lektion per dag och fredagen ledig. Nästa vecka är likadan, men två dagar lediga. Det är så att man funderar om det här är att studera, men jag antar att det blir mer senare.

Förutom dethär står jag mest och vacklar för tillfället. Det är mycket som hänt på senaste tiden och jag hinner inte riktigt med själv. Relationer förändras, utvecklas och rinner ut i sanden.. Dels vill jag hålla kvar och dels vill jag vara öppen för nytt. Det är väl så det ska vara också, men just nu känns det som att jag måste välja, iallafall i ett avseende. eller flera.


Men det går framåt, sakta men säkert. Vi tar en dag i taget nu och jag ska försöka hålla er uppdaterade om mitt nya liv i vasa :)

RSS 2.0