Tudelad


Nu vill jag ha ett facit att kika i hur det kommer att bli i framtiden. Jag är så osäker på allt. Jag vet inte var jag står, och inte var någon annan står heller för den delen. Jag står framför ett beslut som redan blev taget men som ändå inte kändes rätt. Inget känns rätt, inget känns helt fel. Då är det svårt att veta.

Har en riktigt lugn och skön helg bakom mig. Fredagen hade jag lektion med Lisa i Natural horsemanship, det gick superbra! Har ju världens bästa häst som lär sig fort och är villig att lära sig, det var jätteroligt. Sen leka med Malena och efter det for jag & Joel på ungdomssamling, via netti en sväng och hälsa på M igen och sen hem och sova. Lördagen började med att jag tog med mina hästskötare ut och rida, glada var dom. Sen några kaffepauser med först Lotta, sen Sabina och sen Made, blir att träffa många på en gång när man inte ses så ofta annars. Förutom S&M då, men de får man int nog av fast vi träffas varje dag i skolan. Sen blev det möte med J resten av kvällen. Söndagen blev det bara stallet en sväng och resten av dagen tillbringades hemma hos J, vi sov, såg på tv, beställde snowboardkläder inför säsongen som förhoppningsvis inleds SNART (är så snowboard-sjuk!), dessutom fick vi leka lite med J's lillebror Paul och hans flickvän och deras kompisar. Jag ska sjunga på P's bröllop, och J ska dansa balett.. vi är så snälla, skulle aldrig göra det pinsamt för någon. ;)

Det har varit en riktigt bra helg, tyvärr tar de alltid slut för fort. Körde tillbaka till vasa i morse efter en snabbvisit hos den jag älskar mest i hela världen. Han var så glad när jag kom, som han brukar, vi myste och lekte en stund i hagen, och så står han där med öronen framåt och kikar mellan stängseltrådarna när jag går. Då vill man bara springa tillbaka och få honom att förstå hur mycket jag tycker om honom, vi har en så nära relation nu igen, och den kommer inte att vara på samma nivå när jag kommer dit nästa gång på fredag. Jag känner honom ut och in, jag vet vad han kan göra och vad han inte gör, jag vet var han vill bli kliad och var han inte vill, vem han tycker om och inte tycker om, jag vet så fort jag ser honom vilket humör han är på, om han är full med energi eller trött, om han är kelsjuk, sur, har ont... vi kommunicerar på ett unikt sätt, han & jag. Jag skulle så gärna vilja kunna förklara åt honom varför jag är borta.  

Är nästan så jag hoppar i bilen och kör hem nu. Ledig dag imorgon. Nog skulle J bli förvånad om jag satt där på läktarn i ishallen när han spelat färdigt. Men jag tror han skulle bli glad också.







tråkigt!

Telefontest
1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
va har ni fö väder? har du måsta byt ti vinterringa?

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Va bra! tusen tack!

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
okejdå.. kanski no du sko måst bli frisk..pussåkram

4 Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?
vare na skillt tå du int kona sova?

5 Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
du laga oss oroli slyno! :D

6 Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
hallå hallå, var e du?

7 Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Laukkanen kommer måndag 19.10 kl 9.

8 Vad vill du höra mest av allt?
Åhå, he kom ju fort!

9 Vad kommer bli dina sista ord vid liv?
Grejt! sss (syns snart snygging)

just breath


Idag känner jag mig riktigt lycklig! sådär som att jag har allt jag behöver och ännu mer. Först och främst har jag världens bästa kompisar. Är så glad att ha Sofie och Kata hemma, hunnit umgås med dem båda två idag och så har jag världens bästa klasskompisar, hade jätteroligt i tisdags, och världens bästa Hugo och världens bästa Two Socks och världens bästa allt :D tänk!! :D

Det enda som stör mig är att jag aldrig blir frisk och att jag har för lite tid och för mycket att göra och att jag inte hinner med allt :P Men nu ska man ju int funder på de, faktist.

En låt som är i mitt huvud nästan konstant nuförtiden, och som får mig att tänka på bästa H ;) <3

Faith Hill- Breath

I can feel the magic floating in the air
Being with you gets me that way
I watch the sunlight dance across your face and I've
Never been this swept away

All my thoughts just seem to settle on the breeze
When I'm lying wrapped up in your arms
The whole world just fades away
The only thing I hear
Is the beating of your heart

'Cause I can feel you breath
It's washing over me
Suddenly I'm melting into you
There's nothing left to prove
Baby all we need is just to be
Caught up in the touch
The slow and steady rush
Baby, isn't that the way that love's supposed to be
I can feel you breath
Just breath

In a way I know my heart is waking up
As all the walls come tumbling down
I'm closer than I've ever felt before
And I know
And you know
There's no need for words right now

'Cause I can feel you breath
It's washing over me
Suddenly I'm melting into you
There's nothing left to prove
Baby all we need is just to be
Caught up in the touch
The slow and steady rush
Baby, isn't that the way that love's supposed to be
I can feel you breath
Just breath

Caught up in the touch
The slow and steady rush
Baby, isn't that the way that love's supposed to be
I can feel you breath
Just breath

I can feel the magic floating in the air
Being with you gets me that way


lever, andas och sover skolarbete


Ibland lönar det sig att vara arg och säga lite fula saker. Har sen augusti skrivit ett mejl och ringt x antal gånger till fpa angående mitt utelämnade bostadsbidrag. Har alltid fått samma svar, att det är på väg till beslut, de har fått hyreskontraktet osv. men att det kan ta ett par veckor. Det har gått mer än ett par veckor sen augusti nu, och det påpekade jag när jag idag skrev mitt andra mejl. Istället för det småsnorkiga mejl jag fick som svar förra gången fick jag ett ursäktande denna gång, där det också stod att han gjort beslutet nu direkt och att pengarna, för både september och oktober, finns på mitt konto på onsdag. Man tackar!

Jag drunknar i skolarbeten. Modularbete, ett 10-12 sidor långt arbete om socionomyrket och vår utbildning, tre stycken rapporter från de studiebesök vi gjort, ett referat av en bok om mentalvård, en hemtentamen till vilken 3 böcker ska läsas, + en vanlig tent dit en hop med lagtexter och några böcker också hör. Allt utom den vanliga tenten ska inlämnas inom en vecka. Nu undrar jag, vad jag gjort på mina lediga dagar, och vart min "chillskola" försvann.

Jag har dessutom feber IGEN, jag blir så trött på det! jag orkar ingenting, trappade upp till tredje våningen idag när jag varit och handlat och var helt andfådd. Har skrivit på modularbetet ända sedan jag kom från skolan halv 5 tiden, och nu kan jag inte tänka klart längre. Därför blir det en väldigt tidig kväll för mig idag, i hopp om att vakna tidigt imorgon och orka skriva lite mer före skolan börjar. Sen skulle det bli middag och öl-provning vid Omaileys(?) med klassen i morgon, får se hur det blir med det. Tror inte de har saft för de som avstår den här gången så lika bra jag åker hem tidigare istället. Har ju milt sagt annat att göra ändå.

Humörhöjaren denna vecka är förstås att två av mina bästa kompisar kommer hem från huvudstaden. Kunde inte vara bättre! Sofie har jag inte sett sen i somras och jag har saknat henne så! K är alltid lika välkommen, vi ska ha så roligt :)



min fredag

Har varit på en skön ridtur med Nina och Thufa, Two Socks var pigg och såg spöken lite här och var, men annars gick det riktigt bra. Vi var två och en halv timme ute i esseskogarna, och solen lyste på rimfrosten så  det glittrade överallt, det var riktigt fint och härligt, en såndär dag man kommer att minnas när det är snöstormar i vinter..

Nu är det för mig att börja förbereda mig mentalt för det kommande arbetsskiftet 16-00, det är marknad i stan. Det finns ett eller två lågstadiebarn och barnfamiljer som brukar besöka mcdonald's då, tror jag kommer att leva, andas och sova happy meal, bicmac och osthamburgare resten av helgen.

Jag fryser som bara den, det var +5 när jag for hemifrån i morse och -2 i kållby. Är dessutom jätteförkyld nu. Hoppas jag inte har feber, har på känn att jag kan behövas på jobbet ikväll.

Ska föröska mig på ett skolarbete, sen ett varv på marknad och sen jobb då.
sköt om er! :)


There'll be answers


i väntan på att mitt hår ska torka(glömde hårfönen i vasa) ska jag uppdatera er om min dag.  Steg upp 8 för att tillsammans med Sääb och Mamimelonmallo fara på studiebesök till Vilja, ett hem för barn och ungdomar. Det var jättefint där och jätteintressant, precis något sånt vill jag jobba med sen. Ett meningsfullt och intressant arbete.
Sen körde M hem oss och då for jag till stallet på höstpromenad med Two Socks och Berta. Skulle rida, men det ville inte Two Socks så han vände hemåt när jag satt upp och stegrade sig när jag skulle ha honom att backa osv, han är inte alltid lika lugn och snäll.. Hoppa av och for upp igen några gånger tills han stod still och accepterade det, så gick vi genom skogen hem sen, skönt var det, och lugnade ner oss gjorde vi båda två. Gör ett nytt försök med ridningen imorgon, när vi är utan hund och tillsammans med Lisa&Tinnock, Nina&Thufa :)

Det är mycket som pågår inom mig just nu. En inre utveckling som kanske borde ha inträffat för länge sen. Ibland kommer det saker i vägen i ens liv, som gör att man inte har sig själv där man tror.. Det har hänt mycket för mig de senaste 5 åren, det har jag att gå egenom, och ta igen på sätt och vis. Frågor som behöver få svar, saker jag behöver få ordning på. Men det är på gång, det kommer ;)

Är helt slut efter vår skogspromenad, säkert för att Hugo smittat mig med sin förkylning(helt med flit!), orkar ingenting. Ska sova nu en stund tror jag bestämt, lillebror får laga mat..  han är ändå bättre på det än mig. Sen ska jag försöka hinna umgås med Lotta, känns längesen sist. och Hugo sen kanske, KANSKE ;)


Faith Hill - somewhere down the road

So much pain and no good reason why
You cried until the tears run dry
Nothing else can make you understand
The one thing that you held so dear
Is slipping from your hand

And you say
Why, why, why
Does it go this way
And why, why, why
And all I can say is

Somewhere down the road
There'll be answers to the questions
Somewhere down the road
Though we cannot see it now
And somewhere down the road
You will find mighty arms reaching for you
And they will have the answers
At the end of the road


Yesterday I thought I'd seen it all
I thought I'd climbed the highest wall
But now I see that learning never ends
And all I know to do is keep on walking
'Round the bend

Singing
Why, why, why
Does it go this way
Why, why, why
And all I can say is

Somewhere down the road
There'll be answers to the questions
Somewhere down the road
Though we cannot see it now
And somewhere down the road
You will find mighty arms reaching for you
And they will hold the answers
At the end of the road

Somewhere, somewhere down
And somewhere down the road
There'll be answers to the questions
Somewhere down the road
Though we cannot see it now
And somewhere down the road
You will find mighty arms reaching for you
They will have the answers
At the end of the road

They will have the answers
At the end of the road

Somewhere down the road, yeah
Somewhere, somewhere
Somewhere, somewhere, somewhere down the road
Why, why, why
There will be arms reaching, down the road
Somewhere, somewhere, somewhere


tro


det regnar och blåser, att köra till vasa denna morgon var inget nöje. Det var mörkt, massa vatten på vägarna och min bil slänger och far som den vill när det blåser hårt. Jag kom fram iallafall, 15 min senare än då jag och sarah hade bestämt vi skulle träffas och göra vårt arbete om hemservice. Nåja, en lektion idag och sen får jag köra hem igen, 1 skoldag denna vecka, dock en hel hop med skolarbeten att lämna in.

Den här veckan har jag bara jobbat. heltidstudier och heltidsjobb? har 5-6 turer denna vecka. Men nej, det är inte tänkt att det ska fortsätta så. Det orkar man nog inte med. Arbetskompis J sa igår att hon gått på socionom ett halvår, men sluta då för det blev så tungt så hon inte orkade med det. Hoppas det inte gäller mig, jag vill bli socionom.

jag svamlar bara idag, ska sova en stund före jag ska till skolan igen till kl. 13.. gonatt!!


för dig & mig

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Drömmarna vi har känns som bleka höstar
Där har sommaren redan regnat bort
Det spelar ingen roll hur vi gråter våra tårar
Svaren är en viskning i en värld långt bort

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Att vilja men inte känna är nog så svårt
Att se men inte höra
Du vände dig bort
Du sa: Inget här är givet, för sådant är livet
I mina ord finns ingen önskan eller någon lust och längtan

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Na, na, na...

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

ännu en helg


Jag är så trött. Blev inte många timmar sömn i natt. Jobbade 12-19 i lördags, hugo hade bestämt sig för att fara ut med sina kompisar och fira sin födelsedag, mig tvingade(!) han med och av bar det av till melojden än en gång, det där att det inte är så givande att springa på där gör sig oftast påminnt först dagen efter, av någon anlening.

Det blev iallafall en bra kväll, jag hade riktigt roligt och det hade H också. D körde hem oss och halv 10 ringde klockan i morse, efter 2-3 timmars sömn.. Jobb då ja, tur man har världens bästa arbetskompisar så man orkar ändå <3

nu har jag tänkt hoppa i duschen, köra i väg till stallet och sen till Hugo kanske, om jag orkar. Är SÅ trött.



ibland behövs det dagar som igår där man får inse vilka som betyder något och vem man betyder något för.
Jag behöver inga falska vänner, jag kommer inte att försöka längre, det är upp till dig.

skön höstdag


Kom just från stallet, var där nästan 3½ timme  - skönt! vi var på tvåtimmars promenad i skogen Two Socks och jag, vitt överallt av att det varit på minus inatt. Skogen hade sånadär fina mysiga ljud av att det droppade från träden när solen gick upp och började värma. Det var kvalitetstid kan man säga!

Idag flyger mamma till Brasilien för att vara borta i nästan 3 veckor. Ska laga mat och kanske baka något tills hon, Guy och Sarah kommer hit senare idag. Sen har jag och H tänkt fara å klättra ikväll till kokkola, det blir kul om de blir av! Jag är på mammas dator och hon har en spikmatta på stolen, därför blev det kort idag ;)

sköt om er!

RSS 2.0